formentera ongerept zustereiland van ibiza
Formentera, Alles over dit buureiland van Ibiza  formentera ongerept zustereiland van ibiza

FORMENTERA
- Prachtig, ongerept zustereiland van Ibiza -

IBIZA’s buureiland FORMENTERA is het kleinste eiland van de Pitusen, of Pijnboomeilanden, en ligt op 3 zeemijl = 9 km, ten zuiden van zuster eiland Ibiza. Het is alleen bereikbaar per boot en schip, over zee!

FORMENTERA is 19 km lang, en totdat reguliere veerboten begonnen te varen, was het er veel rustiger dan op haar zuster eiland Ibiza. Het eiland staat bekend als het laatste paradijs van de Middellandse Zee, vanwege het opvallend heldere licht, de prachtige stranden en het verbazingwekkend transparante blauw gekleurde zeewater.

Formentera combineerd toerisme en bescherming van het milieu en biedt een adembenemend en onbedorven mediterraan landschap, prachtige paradijselijke stranden, vele baaien en in het oosten van het eiland ligt een hoogvlakte van kalkgesteente, het plateau van La Mola - El Pilar de la Mola.

Het eiland Formentera trok, net als Ibiza, in de 60er jaren allerlei ’vrijdenkers’ aan, waaronder vele hippies en muzikanten  en de afgelopen decennia volgden velen bekende sterren en beroemdheden.

Ale je de ’zomerdrukte’ van Ibiza een beetje moe wordt, dan is Formentera is fantastische optie voor een dag-excursie, weg van alle hectiek.
Bezoekers van alle leeftijden genieten van de fantastische bootreis naar dit kleine Balearen eiland.
Aangevuld met een ontdekkingsreis en bezichtiging van dit mooie kleine zuster-eiland van Ibiza, garandeerd dit ’dagje uit’ een leuke ervaring voor iedereen.

Op het hoogste punt van het eiland vind je een beroemd restaurant, waar je vanaf het terras een ongeëvenaard panorama uitzicht kunt genieten.
’s Zomers vind in Fira de La Mola 2 keer per week, een Hippiemarkt & Livemuziek van 16 tot 21 uur.
Verder zijn er verschillende locaties te bewonderen waaronder oude windmolens en vuurtorens en een prachtige historische kerk.

FORMENTERA
- Prachtig, ongerept zustereiland van Ibiza -

Dit prachtige en ongerepte zustereiland van Ibiza is een stuk kleiner en ook minder druk in de zomermaanden. Formentera is alleen bereikbaar met een boot. Vanuit Ibiza kun je met een veerboot dagelijks heen en weer naar Formentera.

ALLE info >>

 

Ibiza 4 all, Compleet overzicht met alles over Formentera, buureiland van Ibiza.
© 2006 - 2018 ibiza4all.org