formentera, buureiland van ibiza
Formentera, Alles over dit buureiland van Ibiza  formentera, buureiland van ibiza

FORMENTERA - het prachtige zustereiland van IBIZAFORMENTERA heeft een aantal van de allermooiste stranden van IbizaIdyllische baaitjes en prachtige strandenkristalhelder zeewater en witte stranden

FORMENTERA (+ IBIZA - de Pityuesen of Pijnboomeilanden)

Formentera is het kleinste en meest zuidelijk gelegen eiland van de Pityuesen, oftewel de  Pijnboomeilanden, waartoe ook buureiland Ibiza behoort.
Formentera is, net als Ibiza, ook onderdeel van de autonome Baleaarse Eilanden. die weer onderdeel zijn van het Spaanse koninkrijk.
Het eiland Formentera beslaat maar
84 km˛, met een kustlijn van 69 km, en heeft totaal 5500 inwoners en dan daarbij opgeteld nog ca. 1000 buitenlanders die er zijn komen wonen.
Sant Francesc de Formentera
, met ca 800 inwoners, is de hoofstad van Formentera.

Formentera met kleine dorpjes en gezellige terrasjesFormentera heeft een paar zeer luxueuze hotels en restaurantsFormentera is veel rustiger dan haar zusje IbizaFormentera trekt de rich en famous aan

Het eiland is 23 kilometer lang en hier en daar maar ca. 2 meter breed, en ligt ongeveer 3 zeemijl
(= 6 km) ten zuiden van Ibiza in de Middellandse Zee.
Het heeft
prachtige, brede, witte zandstranden met kristtalhelder zeewater, en het eiland is nog steeds veel rustiger dan het hectische Ibiza.
De stranden van Formentera zijn begroeid met parasoldennen ipv. palmbomen zoals op Ibiza.
Bijna heel Formentera is uit voorzorg een aantal jaren geleden tot
beschermd natuurgebied verklaard.
De begroeing bestaat ook hier voornamelijk uit pijnbomen en uiteraard zijn de
fincas ook hier witgekalkt.
Verschil met de huisjes op Ibiza is dat de daken op Formentera schuin aflopend zijn.
Platja de Ses Illetes en Platja de Llevant zijn 2 kleine eilandjes aan weerszijden van Formentera waar je  heerlijk kunt genieten van het mooie kristalheldere zeewater en prachtige vergezichten.
UIteraard zijn de wateren rond dit prachtige eiland zeer in trek bij de bootbezitters.
Maar het staat je natuurlijk vrij zelf ook eens een boot huren, om dit mooie eiland ook eens vanaf zee aan alle kanten te kunnen bekijken.

Formentera bestaat eigenlijk uit verschillende natuurreservatenFormentera is omgeven door kleine eilandjes vanwaar je in alle rust kunt genieten van prachtige vergezichtenFormentera huisvest een paar wereldberoemde beachbarsFormentera was een van de eerste hippie-eilanden, evenals Ibiza

De geschiedenis van Formentera leert dat het eiland al meer dan 3.800 jaar wordt bewoond.
Dit werd onomstotelijk bewezen door de aanwezigheid van het megalithische graf van Ca Na Costa bij het badplaatsje Es Pujols.
Net als ibiza werd ook Formentera in de zestiger jaren door hippies overspoeld, die er hun stempel drukten. In het midden van het eiland ligt het dorpje San Ferran waar het wereldberoemde hippiecafe Fonda Pepe te vinden is.
Zo is ook de Blue Bar, een afgelegen loungebar, een hippiebouwwerk waar je misschien nog wel mooiere zonsondergangen kunt aanschouwen dan op de overbekende strandterrassen van Ibiza.
Maar voor de meest spectaculaire zonsondergangen op Formentera ga je naar Cala Saona dat ingesloten ligt tussen rotsen en zelfs in juni nog een solo voorstelling voor je kan opleveren.
Aan de oostkant van het eiland bij Punta de la Ruda
ligt een 192 meter hoge klif, het hoogste punt van Formentera, waarop een van de 2 de vuurtorens, El Pilar, is gebouwd.
Je kunt er allerlei sporten beoefenen. Al fietsend kun je het eiland rondtoeren in een half uur.
Op een gehuurde motorfiets of scooter kun je over de wegen van het eiland koersen, zonder een enkele file tegen te komen of te moeten wachten op een verkeerslicht, want die kennen ze niet op dit mooie eiland. Verademing..... op dit eiland kom je
geen autoos tegen en je kunt ze er ook niet huren.

Het eiland Formentera is alleen per boot bereikbaar, vanaf Ibiza.Formentera is een mooi mediterraans vakantieparadijsFormentera heeft goede vakantieaccommodaties en uitstekende restaurantseen van de 2 de vuurtorens, El Pilar, op de Punta de la Ruda, een 192 meter hoge klif en hoogste punt van Formentera

Formentera was jarenlang alleen bereikbaar per boot vanaf Ibiza en daardoor altijd het rustigste eiland van de 2 eilanden. De afgelopen jaren zijn de opgerichte de veerboot lijndiensten, die vanaf het Spaanse schiereiland naar dit eiland varen, verantwoordelijk voor het toegenomen aantal toeristen.
Men heeft hier gelukkig wel kunnen voorkomen dat de mooie kustlijn volgebouwd werd met grote hotels.
Formentera is het meest bekend door het feit dat naakt zonnebaden op de meeste stranden van het eiland toegestaan is.
Dit mediterraanse, wondermooie en relaxte
vakantieparadijs(je) bied u een prachtige omgeving, goede vakantieaccomodaties en uitstekende restaurants en bars alsmede de beroemde discotheek
Xueno.

Formentera laat je genieten van prachtige zonsondergangenrust, zon, stranden en natuurFormentera is de moeite waard om te bezoekenIn de haven van Formentera liggen de meest exclusieve jachten tegen exorbitante prijzen

FORMENTERA

Ibiza 4 all, Compleet overzicht met alles over Formentera, buureiland van Ibiza.
© 2006 - 2018 ibiza4all.org